Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΧΙ στο eTEE - ΝΑΙ στην ΕΠΕ

Στους πονηρούς καιρούς που ζούμε ακούμε συχνά τη φράση "ας πρόσεχες, δεν ήξερες δε ρώταγες;". Κατ' αναλογία, όταν κάποιος επισημαίνει μια προσπάθεια εξαπάτησης έχει το χρέος να ενημερώσει εγκαίρως και αποτελεσματικά τα υποψήφια θύματα. Διαφορετικά καθίσταται συνένοχος....

O κόσμος της πληροφορικής έχει ανάγκη από συστηματική και αποτελεσματική ενημέρωση σχετικά με την επιχείρηση εξαπάτησης που έχει στηθεί εναντίον του με την κωδική ονομασία e-TEE. Όσοι γνωρίζουμε οφείλουμε να διαφωτίσουμε τους πάντες και ειδικά τους Πληροφορικής ώστε να μην πέσουν στην καλοστημένη παγίδα. Να τους προστατεύσουμε από το σφάλμα να δουν καλοπροαίρετα ένα ευφυώς σχεδιασμένο "σακούλι" που αν γεμίσει με επαρκή αριθμό από "φασούλια" θα νομιμοποιήσει το ΤΕΕ να παρουσιαστεί ως εκφραστής των Πληροφορικών στην Ελλάδα.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε εκείνους που κρατούν εγκλωβισμένη μια ευάριθμη μειοψήφια του κλάδου (μηχανικοί Η/Υ) την οποία κρατούν εδώ και δεκαετίες χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Γνωρίζουν οι "κατασκευαστές" ότι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της μεγάλης πλειοψηφίας των Πληροφορικών δεν μπορούν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Το ενδεχόμενο της εγγραφής των Πληροφορικών που προέρχονται από σχολές πέραν των Πολυτεχνικών δεν το συζητούν. Διότι αλλάζουν οι εσωτερικοί συσχετισμοί στο ΤΕΕ και οι Πληροφορικοί καθίστανται πλειοψηφία. Γι´ αυτό επέλεξαν το δρόμο της απάτης με το e-TEE.

Πρέπει να δράσουμε ώστε να αποκαλύψουμε τις γνωστές (σε μικρό ακόμα κύκλο) προθέσεις του TEE. Το ΤΕΕ, ως μηχανισμός, είναι μία συντεχνία που λειτουργεί σαν βαρίδι στην ανάπτυξη και πρόδο της χώρας μας. Μεγάλος αριθμός πολιτών το κατανοεί γι' αυτό και ο "θεσμικός τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας" έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος της "αίγλης του". Ο μηχανισμός του ΤΕΕ ξεφτίζει μαζί με το πολιτικό σύστημα μέσα στο οποίο και μέσα από το οποίο αναπτύχθηκε. Το τέχνασμα του eTEE αποτελεί μια στρατηγική κίνηση για να πάρει παράταση ζωής για μερικά ακόμη χρόνια οδηγώντας την πατρίδα μας ακόμη πιο χαμηλά από το δραματικό σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα οικονομικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά.

Έχουμε χρέος να δραστηριοποιηθούμε και να ενημερώσουμε όλον τον κόσμο για το τι είναι το eTEE και που αποσκοπούν οι κατασκευαστές του. Όσο δύσκολο και αν φαίνεται το να αποδείξεις τις προθέσεις τους έχουμε ατράνταχτα στοιχεία για τις κινήσεις του ίδιου του eTEE και του ΤΕΕ στον τομέα των ΤΠΕ τα προηγούμενα χρόνια:

Η προσπάθεια που έκανε για μπλοκάρισμα των προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν την επαγγελματική μας κατοχύρωση.
Τα πρακτικά από το ΣΑΠΕ που φαίνονται οι προθέσεις τους.
Τα παράνομα master που ενθαρρύνει να εκδίδουν τα Πολυτεχνεία και οι Πολυτεχνικές Σχολές των Πανεπιστημίων μας.
Τα σεμινάρια μετάλλαξης κάθε μηχανικού ανεξαρτήτως ειδικότητας σε μηχανικό υπολογιστών
Οι θέσεις που διατυπώνται για το Ενιαίο Πλαίσιο Προσόντων.
Οι προτάσεις που ακούγονται για κλείσιμο των τμημάτων Πληροφορικής στα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές και η μετάλλαξη άλλων σε τμήματα ηλεκτρολόγων.

Οφείλουμε συστηματικά και επίμονα να διαφωτίσουμε τα υποψήφια θύματα. Αποδομώντας με όλους τους δυνατούς τρόπους (νομικά, επιστημονικά, ακαδημαϊκά, επαγγελματικά) το παραμύθι του eTEE.

Ταυτόχρονα έχουμε το χρέος να καλέσουμε όλους τους Πληροφορικούς να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα για ενιαία επιμελητηριακή συγκρότηση μέσα από τη μετεξέλιξη της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Να δυναμώσουμε την ΕΠΕ με την εγγραφή μας και την ενεργό συμμετοχή μας σε αυτήν. Για να μπορέσουμε συλλογικά και χωρίς "προστάτες" να βρούμε λύσεις μεγάλα ζητήματα που μένουν ανοικτά και ιδιαίτερα αυτά που θα ανοίξουν το προσεχές διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: