Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Η ιδιόμορφη Ελληνική Ομόνοια που αναδείχθηκε από το χθεσινό δημοψήφισμα - Το χρέος των συμπολιτών μας που είναι μέλη των κοινοβουλευτικών κομμάτων

Κοιτάζοντας κανείς τον εκλογικό χάρτη του χθεσινού δημοψηφίσματος διαπιστώνει μια ιδιόμορφη Κοινωνική Ομόνοια η οποία έχει αναδυθεί: Παρά το γεγονός ότι όλοι μας σε προσωπικό επίπεδο, βρισκόμαστε ακόμη και σήμερα, μετά τις κάλπες, βαθιά προβληματισμένοι, η χώρα στο σύνολό της αλλά και σε επίπεδο Περιφερειών και Περιφερειακών Διαμερισμάτων απαντά με ένα ηχηρό ΟΧΙ στον εκβιασμό. Αυτό που συνέβη, να πάρει ενιαίο χρώμα ο μετεκλογικός χάρτης υπερψηφίζοντας το ΟΧΙ σε κάθε επιμέρους τμήμα της Επικράτειας, δεν είχε συμβεί ούτε στο τελευταίο δημοψήφισμα για τη μορφή του πολιτεύματος που έγινε το 1974! Μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι παντού στην Ελλάδα οι σκέψεις και οι ελπίδες είναι κοινές.

Οι Έλληνες στο σύνολό τους απορρίπτουμε τις προτάσεις των δανειστών και στηρίζουμε τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρωθυπουργό. Ταυτόχρονα, όλοι μαζί σαν μια γροθιά, στέλνουμε ένα μήνυμα προς την Ευρώπη: ΝΑΙ ΣΤΗ ΓΝΗΣΙΑ ΕΥΡΩΠΗ, στην Ευρώπη των Λαών με κοινό νόμισμα ισχυρό που δεν θα χρησιμοποιείται από τους ισχυρούς για να καταδυναστεύουν τους αδύνατους.

Ωστόσο, οι Αρχιερείς της Διχόνοιας, επιμένουν να μην λαμβάνουν αυτό το σαφές μήνυμα. Τόσο χθες όσο και σήμερα συνεχίζουν να σπέρνουν το φόβο και να θέτουν τελεσίγραφα στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθουργό με τη μορφή απόλυτων προθεσμιών όσον αφορά τη δέσμευσή του να εξευρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα του Ελληνικού Χρέους με τη διάνοιξη θετικών προοπτικών για την επαναφορά της Χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Τούτη την κρίσιμη ώρα, την ώρα της διαχείρισης του χθεσινού αποτέλεσματος, θέλω να απευθυνθώ σε συγγενείς, φίλους, σε όλους τους συμπατριώτες που επέλεξαν το ΝΑΙ στη χθεσινή κάλπή: Είμαι ένας από εσάς! Μέχρι και το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουλίου 2015 σκεφτόμουν κι εγώ να επιλέξω το ΝΑΙ. Σας θεωρώ, συνεπώς Αδέλφια και όχι δοσιλόγους, όπως διατείνονται κάποιοι. Αδέφρια, έχουμε χρέος να ενεργήσουμε για την εξυγίανση των πολιτικών φορέων που μας καλούσαν να ψηφίσουμε ΝΑΙ. Το μεγαλύτερο από αυτά, η Νέα Δημοκρατία, έχει ήδη εισέλθει σε φάση ανάδειξης νέας ηγεσίας.Είναι καθήκον δικό μας να βάλουμε στην ίδια διαδικασία και τα υπόλοιπα. Προσωπικά, ως μέλος, μέχρι το 1999 του ΠΑΣΟΚ, καλώ όλους τους παλιούς συντρόφους να επανέλθουν στην ενεργό πολιτική και να ζητήσουν από τη θυγατέρα του αείμνηστου Γενηματά να κάνει ό,τι έκανε ο Υιός Παπανδρέου: Να ζητήσει από όλα τα μέλη του Κινήματος, μαζί και του ΚΙΔΗΣΟ, να επιλέξουν από κοινού νέο αρχηγό δίνοντας τη δυνατότητα και σε παλαιά μέλη του Κινήματος, όπως εγώ, να ψηφίσουν. Ανάλογα πρέπει να ενεργήσουν τα μέλη του Ποταμιού καλώντας τον Σταύρο Θεοδωράκη να στήσει κι εκείνος κάλπες οι οποίες θα επιβεβαίωσουν τη δική του θέση ως Αρχηγού του Ποταμιού ή θα αναδείξουν κάποιο νέο πρόσωπο.

Αν γίνουν αυτά τα απλά βήματα εσωτερικής ανασύνταξης των κομμάτων του μειοψηφικού αλλά σημαντικού ΝΑΙ της χθεσινής κάλπης θα μπορέσουν όλοι οι Κομματικοί Αρχηγοί από κοινού, μαζί με τους ηγέτες των κομμάτων που συντάχθηκαν με το ΟΧΙ, να πουν ένα απόλυτο και χωρίς αστερίσκους ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ και να δρομολογήσουν τις αναγκαίες εξελίξεις για τη συνολική κάθαρση του Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος.

Με ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο αναμφισβήτητος νικητής της χθεσινής αναμέτρησης, ο Αρχηγός του Σύριζα και δημοκρατικά εκλεγμένος Πρωθυπουργός, φαίνεται να κινείται σε μια ανάλογη κατεύθυνση με το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που συγκάλεσε σήμερα. Όμως, αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται μια εκ βάθων ανασύνταξη δυνάμεων σε όλα τα κόμματα και είναι χρέος όλων των μελών τους να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: