Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Σκέψεις για το πώς μπορεί να αποτραπεί, έστω και την τελευταία στιγμή, ο ωμός εκβιασμός-πραξικόπημα του Δ' Ράιχ...

Οι εξελίξεις που τροφοδότησε το Ελληνικό Δημοψήφισμα και το ιδιότυπο πραξικόπημα που ακολούθησε επτά μέρες μετά, φαίνεται να έχουν οδηγήσει σε μια γενικότερη απογοήτευση των Πολιτών στην Ελλάδα οι οποίο αισθάνονται, ευλόγως, προδομένοι από τον Πρωθυπουργό της χώρας και την πλειοψηφούσα ομάδα του Σύριζα. Ωστόσο, προσωπικά επιμένω να διατηρώ την αισιοδοξία μου παρατηρώντας το διεθνή περίγυρο και τις αντιδράσεις κορυφαίως της διεθνούς διανόησης.

Σε αυτό το γενικότερο κλίμα, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας την ακλόνητη πεποίθησή μου ότι έφτασε η ώρα να απαλλαγούμε από ως κοινωνίες, ως ανθρωπότητα, από την τυραννία των χρηματοσυμμοριτών. Να απαλλαγούμε από την εμπορευματοποιήση του χρήματος και να ανοίξουμε το δρόμο για μια ορθολογική οργάνωση του παγκόσμιο παραγωγικού συστήματος με όπλο την Πληροφορική - Κυβερνητική. Στο προσωπικό μου ιστολόγιο, στο κείμενο που έχω ως προμετωπίδα, θα βρείτε την παρακάτω διαπίστωση:

Η μελέτη ιστορικής σημασίας προσπαθειών για αξιοποίηση της Πληροφορικής - Κυβερνητικής για την ορθολογική διεύθυνση της οικονομίας που έφτασαν μέχρι και τη διατύπωση του οράματος κατάργησης των εμπορευματικών σχέσεων και του χρήματος είναι κεφαλαιώδους σημασίας και μπορεί να οδηγήσει σε μια ιστορική σύνθεση της Πληροφορικής με την Πολιτική στην προοπτική οικοδόμησης μιας αταξικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας όπου θα είναι δυνατή η πλήρης απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων της Ανθρωπότητας για να γίνει πράξη το αίτημα: 'Από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του'!

Σε αυτό το πνεύμα σας καλώ να μελετήσετε ένα σημαντικό άρθρο της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης και να επιχειρήσετε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας σχετικά με την δυνατότητα που δίνει η Πληροφορική-Κυβερνητική για μια ορθολογική διακυβέρνηση του παγκόσμιο παραγωγικού ιστού. Δεν θα παραλείψω, τελειώνοντας, να εκφράσω την απογοήτευσή μου από τον πολιτικό φορέα σε έντυπο του οποίου δημοσιεύθηκε αυτό το άρθρο να μην μπορεί ακόμη να κατανοήσει τη σημασία των Νέων Τεχνολογιών στην προοπτική οικοδόμησης της αταξικής κοινωνίας. Και, ακόμη χειρότερο, να στέκεται με φανερή αμηχανία μπροστά στις εξελίξεις που τροφοδοτήθηκαν ήδη από την προκήρυξη του Ελληνικού Δημοψηφίσματος σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα... Εδώ πραγματικά ταιριάζει το Βιβλικό: "Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσει..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: