Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ποια "κοινή επιστολή"; Ποιο "πρωτόκολλο"; Ποια η ύβρις και ποια η συκοφαντία κυρίες και κύριοι της διοίκησης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών;

Χωρίς τις απαραίτητες αναφορές, που θα βοηθούσαν κάθε καλόπιστο αναγνώστη να καταλάβει περί τίνος πρόκειται, εμφανίστηκε στην ειδησεογραφική πύλη alfavita.gr ανακοίνωση (http://tinyurl.com/m982onm) της διοίκησης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), με την οποία μου επιτίθεται προσωπικά. Ιδού η ανάρτηση στο προσωπικό μου ιστολόγιο που τόσο φαίνεται να ερέθισε ένα ΝΠΔΔ ώστε να προβεί σε αυτή την προσωπική επίθεση: http://moumoutzis.blogspot.gr/2015/04/blog-post.html.

Θα περιμένω να διευκρινίσει η επίσημη διοίκηση της ΕΕΧ πώς αντιλαμβάνεται την ύβρη και τη συκοφαντία και πώς συνδέει αυτές τις έννοιες με το περιεχόμενο της ανωτέρω ανάρτησής μου. 

Δεν μπορώ, πραγματικά, να καταλάβω για ποια "κοινή επιστολή" ομιλεί καθώς, όπως ρητά αναφέρω στην ανάρτηση που έκανα, δεν υπάρχει κάποια αμοιβαία εγκεκριμένη και εγκαίρως κοινοποιημένη αμφίπλευρα κοινή επιστολή ΕΠΕ-ΕΕΧ. Έγινε μια προσπάθεια να υπάρξει, βεβαίως, αλλά προσέκρουσε στο "πρωτόκολλο" και την εμμονή της κ. Σιδέρη να συνομιλήσουμε με τον κ. Μπαλτά αντί του αρμοδίου κ. Κουράκη η οποία βρήκε και άλλους συμπαραστάτες που απαιτούσαν να κινηθούμε "by the book" όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε... Για ποιο ακριβώς "πρωτόκολλο" ομιλούν; Μπορούν να μας δώσουν κάποια αναφορά να το διαβάσουμε κι εμείς οι "κοινοί θνητοί";

Τέλος, θα παρακαλούσα τον Πρόεδρο της ΕΕΧ κ. Νάσο Παπαδόπουλο να δώσει στη δημοσιότητα τα "προσωπικά ηλεκτρονικά μηνύματα" που του έστειλα. Από πλευράς μου τον αποδεσμεύω από τη ρήτρα εμπιστευτικότητας που καλύπτει τέτοιου είδους επικοινωνίες. Ρήτρα την οποία προφανώς ο ίδιος δεν τήρησε διανέμοντάς τα στους συναδέλφους του της διοίκησης της ΕΕΧ. Αφού έκανε λοιπόν αυτή την πρώτη κίνηση, ας κάνει και τη δεύτερη: Ας τα βγάλει όλα στον αέρα δημόσια για να δει κάθε ενδιαφερόμενος τι του έγραψα και τι του πρότεινα.

Τέλος, παρακαλώ και προκαλώ την ΕΕΧ να δημοσιοποιήσει όλη την ηλεκτρονική επικοινωνία που έγινε μεταξύ των Ενώσεων κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης προσπάθειας να υπάρξει μια κοινή επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας. Αν δεν έχει το θάρρος να το κάνει, τότε ας σταματήσει να εκφράζεται με υπαινιγμούς. Δεν ταιριάζει σε ένα ΝΠΔΔ να συμπεριφέρεται τοιουτοτρόπως...

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλο το διαφωνήσατε στο πρωτόκολλο και άλλο έχετε αντίρρηση για το περιεχόμενο της επιστολής (σε αυτό δε φέρατε διαφωνία)

Νεκτάριος Μουμουτζής είπε...

Αν την έχετε την επιστολή που ισχυρίζεστε ότι εγκρίθηκε από όλες τις Ενώσεις γιατί δεν τη δημοσιεύετε να δουν όλοι το περιεχόμενο; Δημοσιεύστε την λοιπόν και μετά συζητάμε και αν διαφωνήσαμε ή όχι και με ποιο σημείο της.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δε δημιοσιεύετε εσείς την διαφωνία σας?
Εσείς εγείρετε θέμα

Φώτης Ε. Αλεξάκος είπε...

Αν ήταν "όλα καλά κι όλα ωραία", ΓΙΑΤΙ η όποια κοινή επιστολή ουδέποτε αναρτήθηκε σε κανένα site εκ των Επιστημονικών Ενώσεων που συναντήθηκαν; Ιδίως σε αυτό της ΕΕΧ που ... έλαβε μάλιστα την πρωτοβουλία να στείλει την επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, να πάρει αυτή κανονικά αριθμ. πρωτοκόλλου και να μην γράψει ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ως ενημέρωση στις -κατά τα άλλα- ομοτράπεζές της Ενώσεις; Έστω μια κοινοποίηση του στυλ: "Αποστείλαμε αυτό. Έχει και τις υπογραφές σας από κάτω".

Φώτης Ε. Αλεξάκος είπε...

Υπήρξε ποτέ επίσημο "OK να φύγει" από την ΕΠΕ; Αντιθέτως, μετά από καιρό μαθαίνουμε -από τρίτους και τέταρτους- ότι "υπάρχει κείμενο με την υπογραφή και της ΕΠΕ στο Υπουργείο Παιδείας"! Εδώ δεν τα βρίσκαμε στους παραλήπτες, βγάλαμε -αίφνης- και κοινές θέσεις;

Φώτης Ε. Αλεξάκος είπε...

Κι επιτέλους: Ποιός έχει υποχρέωση να δημοσιεύσει κάτι; Αυτός που απλά δεν συμφώνησε ή εκείνος που παρουσίασε κείμενο με κίβδηλες υπογραφές εν κρυπτώ στον οποιονδήποτε φορέα; Αν δημοσιεύσω αύριο ένα κείμενο με την υπογραφή σας αγαπητή/ε Ανώνυμη/ε το οποίο να λέει π.χ. ότι μισείτε την Χημεία, εσείς θα είστε αυτός που οφείλετε να πείτε δημόσια ότι αγαπάτε τη Χημεία;;; Το τεκμήριο αθωωότητας σάς λέει κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Κε Αλεξάκο

ψάξτε το λίγο καλύτερα και δείτε το ΟΚ του προέδρου της ΕΠΕ

Νεκτάριος Μουμουτζής είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε... "Κε Αλεξάκο ψάξτε το λίγο καλύτερα και δείτε το ΟΚ του προέδρου της ΕΠΕ"

Μπορείτε, αγαπητέ Ανώνυμε, να υποδείξετε το ακριβές σημείο στο οποίο εμφανίζεται η συμφωνία που ισχυρίζεστε; Βοηθήστε μας γιατί δεν μπορούμε να το εντοπίσουμε, σας παρακαλώ.

Φώτης Ε. Αλεξάκος είπε...

Μα, άντε και υπήρχε το "OK". Τότε γιατί κανείς δεν είδε ποτέ δημοσιευμένο το κείμενο με το οποίο -υποτίθεται- συμφωνήσαν άπαντες; Γιατί, όταν έφυγε για το Υπουργείο, δεν κοινοποιήθηκε (ποτέ όμως) σε όλους όσους "συμφώνησαν";;;

Ανώνυμος είπε...

Δείτε το :

Σας στέλνουμε τη τελική μορφή του κειμένου με την οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε

Νεκτάριος Μουμουτζής είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε... "Δείτε το : Σας στέλνουμε τη τελική μορφή του κειμένου με την οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε".
Και το κείμενο αγαπητέ Ανώνυμε, μπορείς να μας το δείξεις; Πού είναι; Το έχεις δει; Υπάρχει κάπου; Ψάξε και αν δεν το βρεις, πες μου το όνομά σου, στείλε μου το email σου να σου το στείλω να μην ψάχνεσαι. Επειδή όμως φαίνεται να ξέρεις, πες μας πού υπάρχει αυτό το κείμενο με το οποίο όπως επισημαίνεις συμφωνήσαμε να το δει κι όλος ο κόσμος που μας παρακολουθεί και να κρίνει με τι συμφωνήσαμε και τι έλεγε το κείμενο. Αλλιώς, καλά θα κάνεις να μην λες πράγματα που δεν γνωρίζεις. Και, επιτέλους, βγάλε την "κουκούλα" και πες μας ποιος είσαι!

Ανώνυμος είπε...

Κε Μουμουτζή

αφού έχετε το κείμενο γιατί δε το δημοσιεύετε;

Νεκτάριος Μουμουτζής είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,
Αφού έχετε όνομα, γιατί δεν το λέτε. Δεν πρόκειται να συνεχίσω να συνομιλώ μαζί σας εφόσον κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία σας.
Σας ζήτησα τα στοιχεία σας να σας στείλω το έγγραφο.
Δημόσια θα βγει από μέρους όταν κρίνω εγώ και με τον τρόπο που κρίνω εγώ. Όχι εσείς και η ανωνυμία σας.
Μέχρι τότε, αν έχετε εσείς κάτι δημοσιεύστε το αλλιώς σταματήστε να προκαλείτε και να κρύβεστε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν εγείρω θέμα γνησιότητας εγώ όμως.
Αν σας ενοχλούν τα ανώνυμα σχόλια απενεργοποιήστε την επιλογή και μην παμηγυρίζετε στα θετικά