Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Οι «σχιζοφρένειες» του Νέου Λυκείου...

1) Δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση στο Επιστημονικό Πεδίο Οικονομικών & Πληροφορικής από την Ομάδα Προσανατολισμού ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ αν και η Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ) περιέχεται στα 5 μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ!

2) Υπάρχουν μαθήματα στις κατευθύνσεις που δεν θα εξετάζεται πανελλαδικά ΚΑΝΕΝΑ παιδί της αντίστοιχης Ομάδας Προσανατολισμού! – η Κοινωνιολογία και η Λογοτεχνία στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών – η Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών -η Κοινωνιολογία και η Ιστορία Κατεύθυνσης στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Δεν εξετάζονται στην Κοινωνιολογία αλλά τα Λατινικά(!) οι μελλοντικοί Κοινωνιολόγοι και άλλες ειδικότητες Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών!

3) Για να εισαχθεί κάποιος σε σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής θα διδάσκεται την εβδομάδα 3 ώρες Ιστορία κατεύθυνσης και 2 ώρες Προγραμματισμό (ΑΕΠΠ)! Οι 3 ώρες Ιστορία κατεύθυνσης έρχονται να προστεθούν σε 2 ακόμα ώρες την εβδομάδα με Ιστορία Γενικής Παιδείας! Δηλαδή 5 ώρες Ιστορία και 2 ώρες Προγραμματισμό (ΑΕΠΠ)! Ο ορισμός της σχιζοφρένιας: 3 ώρες Ιστορία κατεύθυνσης και 2 ώρες Προγραμματισμό (ΑΕΠΠ) για να περάσεις σε σχολές Πληροφορικής!

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΜΠΑΤΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΚΗΣ. ΤΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: