Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Για αλλαγή εντός 24ώρου μιλά η "Πυθία"...

Καλά, μερικοί έχουν χάσει τον ύπνο τους φαίνεται... Και πάνω στην αϋπνία παραληρούν...

Διαβάζω αίφνης το τελευταίο editorial του κ. Ψυχάρη στο Βήμα και μένω ενεός:

Το επιτυχώς κυβερνάν προϋποθέτει επιτυχώς προβλέπειν. Σε απλά ελληνικά (για να καταλαβαίνουν και όσοι αμαθείς όντες ταλαιπωρούν τη γλώσσα) αυτό σημαίνει ότι βασικό όπλο για σωστή διακυβέρνηση είναι η πληροφορία.

Πέραν τούτου η ήρεμη δημόσια ζωή έχει την αυτονόητη αξία της για τη λειτουργία της Πολιτείας.

Στη σημερινή Ελλάδα είναι αμφίβολο αν οι κυβερνώντες λαμβάνουν υπόψη τους τις αρχές αυτές.

Διερωτάται ο απλός πολίτης αν πράγματι είναι τόσον περιορισμένη η ικανότης των περισσοτέρων υπουργών στο να προβλέπουν λ.χ. τις εξελίξεις στην οικονομία ώστε να προλαβαίνουν εξελίξεις και πράξεις που προκαλούν δημόσια οργή με αποτέλεσμα να ανακαλούνται προτού προλάβουν να ισχύσουν αποφάσεις και νόμοι.

Περαιτέρω όλα αυτά συμβαίνουν σε μια Πολιτεία της οποίας η διακυβέρνηση ασκείται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη ηρεμίας, ιδίως όταν η ανεργία διαρκώς αυξάνεται δηλητηριάζοντας την κοινωνία.

Αντί εργασίας προσφέρονται στον λαό άρτος και θεάματα - ούτε καν αυτά! Τα θεάματα βεβαίως περιορίζονται σε ασέβειες προς τη Βουλή των Ελλήνων. Η Εθνική Αντιπροσωπεία περιορίζεται στην παρακολούθηση επεισοδίων τα οποία λαμβάνουν χώρα είτε μέσα στο Κοινοβούλιο είτε σε θρασείς πράξεις περί τη Βουλή.

Είναι αξιοσημείωτο ότι και η προπαγάνδα μοιάζει κωμωδία, εκτός βέβαια αν θεωρήσουμε ότι ο περιβόητος Γ. Γεωργαλάς ως κυβερνητικός εκπρόσωπος της χούντας έχει αφήσει στα κυβερνητικά γραφεία υποδείξεις εργασίας!!

Υπάρχει λόγος ανησυχίας; Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι η Οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας. Η αλλαγή μπορεί να γίνει εντός 24ώρου...
Τι θέλει άραγε να πει ο "ποιητής" όταν, μετά από την υπόμνηση των αυτονόητων, καταλήγει:

"Είναι αξιοσημείωτο ότι και η προπαγάνδα μοιάζει κωμωδία, εκτός βέβαια αν θεωρήσουμε ότι ο περιβόητος Γ. Γεωργαλάς ως κυβερνητικός εκπρόσωπος της χούντας έχει αφήσει στα κυβερνητικά γραφεία υποδείξεις εργασίας!! Υπάρχει λόγος ανησυχίας; Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι η Οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας. Η αλλαγή μπορεί να γίνει εντός 24ώρου..."


Προς τι η αναφορά στον Γεωργαλά; Και πώς εννοεί την εντός 24ώρου κατακλυσμιαία, κατά τα λεγόμενά του, αλλαγή; Μήπως με μεθόδους Γεωργαλά και των συν αυτώ; Ή μήπως με την αποπομπή κάποιων που κάνουν φασαρία; Όπως του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνολικά από τον κυβερνητικό συνασπισμό; Αυτό εννοείτε κ. Ψυχάρη; Ή κάτι άλλο; Μπορείτε να διευκρινήσετε, παρακαλώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: