Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Πληροφορικής Απάνθισμα

Στη χαραυγή της Βιομηχανικής Επανάστασης, τον καιρό του Διαφωτισμού, ο Ρήγας Βελενστινλής γράφει το "Φυσικής Απάνθισμα" προσπαθώντας να δώσει ένα πρακτικό εγχειρίδιο μόρφωσης στους υπόδουλους. Στο βιβλίο αυτό επιχειρεί με πρωτοποριακό και ιδιαίτερα επίκαιρο παιδαγωγικό τρόπο να αφυπνίσει πνευματικά και να προετοιμάσει τον Αγώνα για την Ελευθερία.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν ο Ρήγας ήταν σήμερα κοντά μας θα είχε ήδη κυκλοφορήσει το "Πληροφορικής Απάνθισμα" σε μια προσπάθεια εξόδου της χώρας από τα εθνικά, πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα που εδραιώνουν την εξάρτησή της από τις Μεγάλες Δυνάμεις και την καθιστούν μια χώρα εξάρτημα του περιφερειακού τουρκικού ιμπεριαλισμού.

Δυστυχώς, ο Ρήγας δεν είναι εν ζωή. Είμαι όμως βέβαιος ότι εκεί που βρίσκεται περιμένει το έργο του να βρει συνεχιστές που θα μπορέσουν να δουν τη στενή σχέση μεταξύ Πληροφορικής Παιδείας και Εθνικής Ανεξαρτησίας. Τη στενή σχέση ανάμεσα στην Επιστημονική Αφύπνιση του λαού μας και την επιβίωση του Ελληνισμού στο σύγχρονο κόσμο ως ιστορικής και πολιτισμικής οντότητας. Έχουμε χρέος να σκύψουμε πάνω σε αυτή την Επαναστατική Κληρονομιά και να κάνουμε οδοδείκτη των προσπαθειών μας τις Ιδέες και τα Ιδανικά εκείνων στους οποίους χρωστούμε την υπόστασή μας.

Καλώ όλες και όλους να συμβάλλετε κι εσείς στο συλλογικό Έργο που ξεκινά σήμερα για μια καίρια και αποτελεσματική μορφωτική παρέμβαση στο Ελληνικό Εκπαίδευτικό Σύστημα. Έργο αφιερωμένο στο Ρήγα και κάθε άνθρωπο που συλλογάται σωστά γιατί συλλογάται ελεύθερα...

3 σχόλια:

pontios είπε...

Πολύ ωραία κίνηση το wiki. Εύχομαι να λειτουργήσει

Νεκτάριος Μουμουτζής είπε...

Από εμάς εξαρτάται αν θα περπατήσει. Πρέπει να βρεθούν αρκετοί για να έχουμε αποτέλεσμα σοβαρό και πλήρες. Ελπίζω να μπορέσεις να συμβάλεις κι εσύ!

Δ.Πλευριά είπε...

Eνδιαφέρουσες ΕΠαναστατικές ΕΠιστημονικές απόψεις..