Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ανοικτές επιστολές Πληροφορικών, τότε και τώρα...

Βλέποντας την ανοικτή επιστολή της ΠΕΚΑΠ προς ΓΑΠ, θυμήθηκα μία άλλη, επίσης ανοικτή επιστολή προς το ίδιο πρόσωπο που είχαμε αποστείλει ως ΣΠΕΥΠΚ (δεν υπήρχε τότε η ΕΠΕ) στις 25 Ιουλίου 1996, λίγο μετά τους διορισμούς εκείνους που οδήγησαν στην εκπαίδευση πτυχιούχους κάθε ειδικότητας ΕΚΤΟΣ Πληροφορικής! Ακολούθησε και ένα προσωπικό δικό μου μήνυμα προς το ίδιο πρόσωπο. Ξέρετε, από τότε, ο ΓΑΠ προβάλλονταν ως άριστος "γνώστης των ΤΠΕ" οπότε, νέος και αφελής κι εγώ, είπα να αξιοποιήσω την ευκαιρία επικοινωνίας μαζί με τον τότε Υπ. Παιδείας για να λυθεί το πρόβλημά μας... Απάντηση δεν λάβαμε. Οπότε είπαμε να γράψουμε ένα υπόμνημα και να το προωθήσουμε αρμοδίως.

Θυμάμαι πολύ έντονα τη στιγμή που με δέχτηκε στον 8ο όροφο του Υπ. Παιδείας (στη Μητροπόλεως τότε) ο Σύμβουλος του ΓΑΠ στον οποίο με είχαν παραπέμψει για να δώσω το υπόμνημα που είχαμε ετοιμάσει για να "ενημέρωσουμε τον Υπουργό" ελπίζοντας σε "προσωπική του παρέμβαση".
- Καλημέρα, έχω ένα Υπόμνημα για τον κ. Υπουργό από το Σύλλογο ..., ξεκίνησα να εξηγώ στο συνομιλητή μου.
- Σύλλογο είπες; Εδώ δεχόμαστε μόνο προσωπικά αιτημάτα, απάντησε αποστομωτικά ο Σύμβουλος.
- Πολύ καλά, εγώ σας το αφήνω εδώ και κάντε ό,τι θέλετε, είπα και αποχώρησα.
Βγαίνοντας χαιρέτησα τους 5-6 που περιμέναν τη σειρά τους, άλλος για να βάλει το γιό του στη Σιβιτανίδειο, άλλη για να πάρει μια θέση καθαρίστριας σε ένα σχολείο...

Η εμπειρία αυτή ήταν για μένα αποκαλυπτική. Από μικρός είχα σχηματιστεί μια άλλη εικόνα για το "Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα", ακούγοντας ιστορίες από έναν θείο μου συγκρατούμενο το 1967 με τον Ανδρέα για την "υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ", συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά μαζί με τους συντρόφους της ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο κ.λ.π. κ.λ.π. Κατάλαβα ότι ζούσα με ψευδαισθήσεις και ότι αν δεν ξεσηκωνόμαστε, άσπρη μέρα δεν θα βλέπαμε. Κατάλαβα επίσης ότι κάποιοι είχαν σφετεριστεί ιδεολογίες και αγώνες και μας θεωρούσαν όλους ηλίθιους υπηκόους. "Σοσιαλισμός", "λαϊκή κυριαρχία", "κοινωνική δικαιοσύνη", "εθνική ανεξαρτησία" "δεξιά" κ.λ.π. ήταν γι' αυτούς ηχητικά εργαλεία ανάλογα των παραγγελμάτων για να ξεκινήσει και να σταματήσει ένας γαϊδαρος.... Ήξεραν να χειρίζονται το "λαό" αξιοποιώντας τα εξαρτημένα αντανακλαστικά του.

Κι ο γαϊδουράκος-λαός συνεχίζει μέχρι σήμερα να τους κουβαλάει στην πλάτη του αδιαμαρτύρητα...

Καλά δρομολόγια, λοιπόν, στον Κυρ Μέντιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: