Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Έφυγε ο Jerome Bruner, ένας εκ των θεμελιωτών της σύγχρονης Κοινωνιολογίας...

Πριν 10 μέρες, στις 5 Ιουνίου 2016, έφυγε ο Jerome Bruner, ένας εκ των θεμελιωτών της σύγχρονης Κοινωνιολογίας και μεγάλος παιδαγωγός. Αν δημιουργήσεις μία τάξη, έλεγε, όπου τα παιδιά πρέπει να διατηρούν τις θέσεις τους, έχεις εξασφαλίσει ότι θα εμφανιστεί σύνδρομο υπερκινητικότητας...

Ό,τι κι αν πει κανείς γι΄ αυτόν είναι λίγο. Παραπέμπω σε ένα συνοπτικό και σχετικά πλήρες άρθρο για τη ζωή και το έργο του, τις καινοτόμες ιδέες και την επιρροή τους: 

Με αφορμή αυτό το γεγονός δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω ότι η η Κοινωνιολογία είναι μια επιστήμη που έχει πολλά κοινά με την Πληροφορική καθώς μελετά τα φαινόμενα που δημιουργεί ή επηρεάζει η ψηφιακή τεχνολογία σε επίπεδο κοινωνικών σχέσεων. Επιπρόσθετα, η σύγχρονη Κοινωνιολογία μοιράζεται (ή μήπως δανείζεται) το ίδιο επιστημολόγικό πλαίσιο το οποίο πρωτοδιατυπώθηκε από την Κυβερνητική (αυτό υπήρξε το αρχικό όνομα της Πληροδορικής). Ο αποθανών υπήρξε από τους πρωτεργάτες της σύγχρονης Κοινωνιολογίας και οι ιδέες του έχουν επηρεαστεί και έχουν επηρεάσει την επιστήμη της Πληροφορικής σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: