Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Χρησιμοποιήστε την επιδερμίδα του χεριού σας για να ελέγξετε έναν υπολογιστή...

Ο Alan Kay είναι ένας από τους σκαπανείς των προσωπικών υπολογιστών και την Εκπαιδευτικής Πληροφορικής. Σχεδίασε και κατασκεύασε με την ομάδα το πρώτο laptop στις αρχές της δεκαετίας του '70 με στόχο να προσφέρει σε κάθε μαθητή τη δυνατότητα να έχει το δικό του υπολογιστή, σύντροφο στην μεγάλη περιπέτεια της μάθησης...
Ο Alan Kay ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι η επανάσταση της Πληροφορικής δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. Σε μια συνέντευξή του εξηγεί:
" Q: You often say that the computer revolution hasn't happened yet. What do you mean by that?
Α: If you look with a squinty eye at most of personal computing today, you'll see we're basically just automating paper—using digital versions of documents and mail. But as was the case with the invention of the printing press, the interesting thing about the computer is that it allows you to have new ways of representing things, new ways to argue about things, and new kinds of fluencies."

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και συχνότερα βλέπουμε πραγματικά καινοτόμες ιδέες να γίνονται πραγματικότητα και να μετασχηματίζουν τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές και τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας. Η Επανάσταση της Πληροφορικής, έρχεται ολοένα και πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα...
Μια τέτοια ρηξικέλευθη ιδέα είναι και η χρήση της επιδερμίδας ως "συσκευής εισόδου"! Το τι μπορεί να δημιουργήσει κανείς ότι αυτή η δυνατότητα γίνει κτήμα όλων είναι και πάλι θέμα δημιουργικής φαντασίας... Δείτε το video που ακολουθεί και θα καταλάβετε τι εννοώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: