Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Να γεμίσει η Ελλάδα Αλέξηδες και Πάνους!

Με πολύ ικανοποίηση διάβασα πρόσφατο άρθρο του Γιώργου Ανανδρανιστάκη στην ΑΥΓΗ με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα με τον πνιγμό εκατοντάδων μεταναστών στη Μεσόγειο. Σε αυτό το άρθρο, ο συντάκτης του συγχαίρει τους ΑΝΕΛ για τη σταθερή τους προσήλωση σε κοινή κυβερνητική γραμμά, χωρίς κορώνες, για το μεταναστευτικο.
Είναι πολύ σημαντικό αυτό το άρθρο: Άλλο ένα δείγμα της προοπτικής που έχει ανοίξει για τη χώρα (για τη Ρωμιοσύνη, θα ήταν καλύτερα να λέμε) με την πολιτειακή αλλαγή της 25ης Ιανουαρίου 2015: Περάσαμε, εκείνο το βράδυ, από την Κακιστοκρατία και την Κλεπτοκρατία σε μια νέα πορεία που, αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε ως λαός και ως πρόσωπα την ψυχραιμία και την εμπιστοσύνη μας στο "Θεό της Ελλάδας" μπορεί να οδηγήσει στην ανάδειξη μιας Νέας Ελληνικής Αριστοκρατίας ικανής να δώσει απαντήσεις με οικουμενικό ενδιαφέρον...
Στις νέες συνθήκες οι όροι Αριστερά - Δεξιά, δεν μπορούν να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει στην πολιτική σκηνή της χώρας. Στη Γαλλική Επανάσταση, οι όροι ήταν Ορεινοί - Πεδινοί. Προτιμώ αυτούς τους όρους γνωρίζοντας ότι υπάρχουν Πεδινοί δεξιά και αριστερά. Όπως υπάρχουν και Ορεινοί σε αμφότερες κατευθύνσης. Αυτοί οι Ορεινοί βρίσκονται σήμερα σε θέσεις ευθύνης. Όπως κάποιοι άλλοι που "πήραν τα βουνά" την περίοδο της Τριπλής Κατοχής 1941-1945.
Αισθάνομαι περήφανος ως Ορεινός των ΑΝΕΛ. Προέρχομαι, όμως, από την Ορεινή Αριστερά, γι' αυτό και βλέπω πολύ θετικά τα σημάδια για πλήρη "απογείωση" του ΣΥΡΙΖΑ. καθώς δεν έχουν ακόμη εκκλείψει πλήρως οι Πεδινοί Αριστεροί εντός του... Η πορεία όμως είναι σαφώς "ανοδική" και αυτό είναι κάτι που πρέπει κι εμείς οι Ορεινοί των ΑΝΕΛ να βοηθήσουν να συνεχιστεί και να ενισχυθεί: Με την κατανόηση που οφείλουμε να δείχνουμε στις ιδιαιτερότητες της κοσμοθεώρησης του κυβερνητικού μας εταίρου.
Κυρίως, όμως, το καθήκον μας είναι η σφυρηλάτηση ισχυρών δεσμών σε επίπεδο βάσης ώστε το μαχητικό πατριωτικό δίδυμο Πάνου - Αλέξη να "κλωνοποιηθεί" σε κάθε πόλη και χωριό της πατρίδας μας!
Είμαι πολύ ευτυχισμένος προσωπικά γιατί σε προσωπικό επίπεδο, έχω βρεί ένα "Αλέξη" με τον οποίο πορεύομαι σταθερά από την εποχή του πρώτου κιόλας μνημονίου. Γνωρίζω ότι κι εκείνος έχει βρεί έναν "Πάνο" στο πρόσωπό μου. Εύχομαι σε όλους τους συναγωνιστές να έχουν ανάλογες "συντροφιές" όπου κι αν βρίσκονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: